Sigurnost u kuhinji

Istraživanje doma velika je avantura za djecu. Čim se ustanu, počnu se utrkivati oko ormara i ladica u potrazi za blagom. Skrivaju se ispod stolova i istražuju svaki kutak. Sve izgleda tako uzbudljivo! A kućanski aparati su najintrigantniji od svih. Kako možemo osigurati maksimalnu sigurnost za naše dijete?

Toplo, vruće, najvruće!

Ploče za kuhanje i pećnice izazivaju najviše zabrinutosti. Djeca se mogu opeći ili uključiti aparat kad ne gledamo. Sa plinskim pločama, postoji dodatni rizik od propuštanja plina ako se plamen ugasi uslijed propuha, na primjer. Srećom, aparati Amica opremljeni su ventilima za zaštitu od plamena.

Sigurno kuhanje

Indukcijska ploča za kuhanje jedno je od najsigurnijih rješenja za kuhinju, osobito kad su u pitanju djeca. Kuhinjska ploča zagrijava samo točku na kojoj se posuda nalazi, značajno smanjujući rizik od opeklina kod djece. Amica ploče za kuhanje, također, imaju roditeljsku blokadu. Nakon zaključavanja ploče za kuhanje pomoću upravljačke ploče senzora, mala djeca neće moći uključiti niti promijeniti postavke kuhanja. Glavni rizik kod plinskih ploča je nehotično gašenje plamena.

Pro Baby sustav

Kako bismo izbjegli opasnost od opeklina kod djece, Amica pećnice opremili smo dodatnim sigurnosnim značajke. Roditeljska blokada sprječava djecu da otvore pećnicu za vrijeme rada iste. Ne trebamo se brinuti o tome dira li dijete vruću pećnicu jer I-cool prednji sustav održava prednje staklo na maksimalnoj temperaturi od 35 °C. To je moguće zahvaljujući posebnom dizajnu ventilatora i povećanom broju staklenih ploča na vratima pećnice.

Dodatne sigurnosne značajke aparata Amica jamče jednostavnost korištenja i mir. Dok se naša djeca igraju okolo, sve što trebamo je izbjegavati da nam hrana zagori.

Preporučeni proizvodi